O nama:

OSNOVNA ŠKOLA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI KNIN
OIB: 87693827782
Josipa Jovića 2
22300 Knin

http://os-domovinske-zahvalnosti-kn.skole.hr/

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti jedina je škola u Republici Hrvatskoj koja nosi to ime.
Njezino ime čuva uspomenu na jedan od najvećih trenutaka novije hrvatske povijesti. Osnovana je neposredno nakon oslobođenja grada pod imenom Osnovna škola Knin. U vremenu koje je odisalo nadom i optimizmom škola je rasla zajedno s gradom i ponosno brojala 1660 učenika. Upravo zbog toga 1998. g. osniva se nova škola , II.osnovna škola Knin, današnja Osnovna škola dr. Franje Tuđmana.
Od samih početaka učitelji i učenici naše škole entuzijastično sudjeluju u brojnim manifestacijama. Natječu se u izradi najoriginalnije skupne maske, pripremaju izložbu za Dane kruha , uvježbavaju prigodne točke za školske priredbe, osmišljavaju aktivnosti za 100.dan škole, Majčin dan, Dan očeva, Dan planeta Zemlje i sl.

Do sada su nas posjetili poznati hrvatski književnici te akademski umjetnici. Među njima su Zlatko Krilić, Tito Bilopavlović, Josip Laća, Božidar Prosenjak, Dubravko Horvatić te akademski umjetnici i keramičari Ljerka Njerš i Boris Roca.
Škola redovito surađuje s mnogim institucijama kao što su: Centar za socijalnu skrb , Hrvatski zavod za javno zdravstvo, PP Knin, Hrvatski zavod za zapošljavanje, osnovna i srednje škole iz Knina i šire, Narodna knjižnica, Kninski muzej, Gradsko društvo crvenog križa, Udruga osoba s invaliditetom sv. Bartolomej, Grad Knin, Samostan sv. Ante, Caritas, Udruga Zvonimir, NP Krka, Dječji vrtić Cvrčak , Eko udruga Krka , Pučko otvoreno učilište i drugi.

Od 2012.godine u školi sudjeluje Zajednica učitelja koji uče. Pokrenule su je učiteljice Mira Radović i Biserka Barišić. Učitelji, uzimajući u obzir svoja iskustva i znanja, zajednički traže rješenja u svom radu i radu svojih kolega.
Od izvannastavnih aktivnosti škola je prepoznatljiva po keramičarima, dramskoj i eko skupini, malim mažoretkinjama, zboru, likovnoj grupi, prometnoj skupini, debatnom klubu, malim knjižničarima, školskom časopisu i mnogima drugima koji svojim nesebičnim radom doprinose prepoznatljivosti naše škole.
Škola sudjeluje u raznim projektima kao što su e-škole, Erasmus + , Osnovna škola Domovinske zahvalnosti, Znanje za održivo djelovanje, Hrabri klik, Škole za Afriku, Vrtim zdravi film i drugi te na taj način omogućuju djeci i učiteljima da istraže mogućnosti, prihvate izazove i steknu jedinstveno iskustvo.